Zoeken
  • mamasanne

Mei plasticvrij 2021

We zijn er ons hier al langer van bewust dat het steeds belangrijker wordt om je steentje bij te dragen aan het milieu. Maar het is pas sinds het begin van de lockdown in maart 2020 dat ik er echt heel erg op ben beginnen letten wat er hier in huis komt. In de maand mei loopt er al enkele jaren het initiatief Mei plasticvrij. Het ideale moment dus om nog wat extra ons best te doen.


In de badkamer

Shampoo bars

Ik schakelde al een tijd geleden over van plastic shampooflessen naar shampoo bars. De bars schuimen heerlijk en ruiken zalig. Toegegeven, het gevoel in het begin is even wennen. Je haar voelt nogal stug na het afspoelen. Maar eens het droog is, is het super zacht. De favoriet hier in huis zijn momenteel de bars van Corine de Farme. Al durft dat wel eens te wisselen.

Door het gebruik van één shampoo bar spaar je vier plastic shampoo flessen uit. Daarboven is de verpakking volledig biologisch afbreekbaar.

Bamboe tandenborstel

Voor de kinderen wisselde ik de felgekleurde plastic tandenborstels met de bamboe tandenborstels van Humble Brush. Deze zijn gemaakt van biologische bamboe dat je gewoon kan composteren wanneer je tandenborstel versleten is. De haartjes zijn er in verschillende leuke kleuren en zijn super zacht. Dus geen gezeur meer bij het poetsen dat mama weer eens te hard schuurt.

Wasbare make-up doekjes


Als je elke dag een ontschminkingsdoekje gebruikt, heb je op het einde van het jaar heel wat afval verzameld. Ik kocht dus mijn eerste set wasbare make-up doekjes. Ik heb ze nog maar sinds kort in gebruik en kan dus nog niet zeggen hoelang ze precies zullen meegaan. Maar mijn eerste indruk is in ieder geval goed. Ze voelen heerlijk zacht aan en laten zich gemakkelijk wassen. Ik ben fan.


In de keuken

Bee Wraps

Iets volledig nieuw voor mij zijn de Bee Wraps. Wij gebruiken nog best veel aluminium folie om overschotjes in de frigo weg te zetten. Maar met de Bee Wraps hebben we nu mogelijks een goed alternatief gevonden. Deze verpakkingen zijn volledig natuurlijk. Je gebruikt ze als alle andere folie, met het grote verschil dat je deze wel tot 100 keer kan hergebruiken. Leuke extra, ze bestaan in heel wat leuke motiefjes.


On the go

Klean Kanteen

De kinderen hebben al jaar en dag hun drinkbus om mee naar school te nemen. Maar ikzelf neem nog al te vaak een plastic waterfles mee naar het werk. Hoog tijd om hier verandering in te brengen. De grootste reden voor de plastic flessen is eigenlijk dat ik nogal een grote waterdrinker ben en dat ik de meeste drinkbussen wat klein vind. Maar ondertussen drinken wij thuis enkel nog kraantjeswater en de drinkbus kan op het werk dus perfect meerdere keren gevuld worden.


Ik koos voor een drinkfles met sportdop van Klean Kanteen. Hierin kan 800ml, daar kom je dus wel al even mee toe. Daarnaast heb ik ook nog een thermofles. Ideaal om 's ochtend mijn koffie mee naar het werk te nemen als de ochtendrush wat hectisch is verlopen. Dit zijn de aanpassingen die wij voorlopig gedaan hebben. Ik weet dat dit op zich nog niet zo heel erg veel is, maar ik heb al ondervonden dat als ik teveel in één keer wil doen, het vaak na korte tijd alweer gedaan is. Dus met kleine stapjes dragen wij steeds meer ons steentje bij. En als iedereen dat doet, komen we al weer een heel eind.

30 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven