Zoeken
  • mamasanne

Het perfecte geboortekaartje

Bijgewerkt op: 24 jan 2020

De zoektocht naar het perfecte geboortekaartje, ook deze derde keer bleek dat weer een ingewikkelde zaak. Ik wilde geen voorgedrukt kaartje, maar ik wilde ook geen kaartje dat ons honderden euros zou kosten. Want laat ons eerlijk zijn, bij het overgrote deel van de mensen belandt dit na verloop van tijd toch maar gewoon bij het afval, toch?


Voor zowel Elise als voor Jack heb ik de geboortekaartjes zelf gemaakt. Ik had een duidelijk idee in mijn hoofd en ging met photoshop aan de slag. De beste manier om het kaartje te verkrijgen dat helemaal je ding is, maar ook ontzettend tijdrovend. Deze keer, met al twee kinderen in huis rondlopen, had ik eerlijk gezegd de tijd noch de energie om weer met photoshop aan de slag te gaan. Wel had ik ongeveer in idee in mijn hoofd van hoe het kaartje er zou moeten uitzien. De zoektocht kon beginnen.

Ik was al ver in mijn zevende maand zwangerschap, nog steeds geen kaartje gekozen, toen ik vernam dat je nu ook bij Smartphoto terecht kan voor geboortekaartjes. De moeite waard om eens te bekijken, gezien ik in het verleden al andere producten bij hen bestelde en hier steeds tevreden over was.

Hebben ze wel genoeg keuze?


Met meer dan 200 verschillende designs is er voor iedere goesting en stijl wel wat te vinden. Van klassiek en modern tot speels, fleurig en kleurrijk. Het ene kaartje nog mooier dan het andere. Hier kon ik zeker mijn goesting tussen vinden. En hoewel de designs vastliggen, kan je de kaartjes toch nog personaliseren door een lettertype te kiezen en tekst toe te voegen of weg te laten. Ik selecteerde een vijftal kaartjes die ik het mooiste vond en schotelde deze voor aan manlief. Het duurde even maar uiteindelijk bleven er twee kaartjes over die we beiden wel zagen zitten.

Zijn de kaartjes van goede kwaliteit?


Het leuke bij Smartphoto is dat je een gratis testkaartje kan bestellen zodat je ze ook eens in het echt kan zien. Dat geeft toch nog altijd een andere indruk dan zo op de computer. Je kan kiezen uit drie verschillende papiersoorten. Stevig mat papier, luxe mat reliëf papier en luxe parelmoer papier. Wij kozen voor de tweede soort en enkele muisklikken later waren onze twee proefkaartjes onderweg. De kaartjes bleken in het echt nog veel mooier dan verwacht en de kwaliteit was super. Ook zat er van de twee andere papiersoorten een staaltje in het pakketje zodat je kon vergelijken en eventueel nog kon veranderen van gedacht zonder een nieuw testkaartje te moeten aanvragen. Nu dat we de kaartjes echt in onze handen hadden, was onze keuze snel gemaakt. Joepie, we hadden een geboortekaartje!

Wat te doen na de bevalling?


Om ervoor te zorgen dat je als pas bevallen mama niet meteen aan de slag moet met je computer om je geboortekaartje volledig te ontwerpen, kan je je ontwerp op voorhand volledig klaarzetten en opslaan zodat je op het laatste moment enkel nog de kleine details, zoals datum, tijdstip, gewicht en lengte moet toevoegen. Maak je met je kersverse mombrain toch een typefoutje dan krijg je van Smartphoto een gratis herdruk. Ook garanderen ze een snelle levering zodat je niet te lang moet wachten om aan iedereen te verkondigen dat je kleine spruit gearriveerd is. Als je op een werkdag voor 14u besteld, worden ze de volgende werkdag al geleverd. Ik ben op een zondag bevallen, dus kreeg mijn kaartjes dinsdag in de brievenbus (Tip: bestel een proefkaartje zonder geboortedatum dat je kan gebruiken om in het ziekenhuis omhoog te hangen).


Wat ben ik blij dat we uiteindelijk voor Smartphoto gekozen hebben. Ik had het absoluut zelf niet zo mooi kunnen maken en wat een gemak! Het enige dat wat tijd in beslag neemt is je keuze maken tussen de vele mooie ontwerpen.


#geboortekaartje #birthannouncement #smartphoto

134 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven