Zoeken
  • mamasanne

Dit brengt Sinterklaas bij ons

De Sint is in het land en het aftellen is weer begonnen. Gezien ik zelf een grote fan ben van de Sint magie, vind ik deze periode dus helemaal geweldig. Ik herinner me nog goed onze sintvoorbereidingen. Ik dacht goed na over wat ik wou vragen, doorbladerde zorgvuldig de speelgoedboekjes en maakte een echt meesterwerk van mijn brief.


Wij mochten meerdere keren onze schoen zetten in aanloop naar 6 december om onze brief aan de Sint te bezorgen. We kregen dan wat koekjes, een mandarijn en af en toe een klein speelgoedje of een paar kousen samen met een brief van de Sint waarin hij ons duidelijk maakte dat we geen ruzie mochten maken, flink moesten luisteren naar mama en papa en goed moesten opruimen. Anders zou Sinterklaas helaas niet kunnen langskomen op pakjesavond. Achteraf bekeken eigenlijk een geniale truc van mijn ouders om toch voor een kleine maand brave kinders te hebben. En ik moet eerlijk toegeven, er wordt hier ook met regelmaat gebruik gemaakt van Sinterklaas en de Spiekpietjes als dreigmiddel.


De avond van 5 december mochten we dan ons bord zetten (ja bord, want daar gaat nu eenmaal meer op dan in een schoen) samen met een wortel en een suikerklontje voor Slecht-Weer-Vandaag en een pintje voor Zwarte Piet, om dan de volgende ochtend een living vol speelgoed en snoepgoed te ontdekken. En zo wil ik het ook graag voor onze kinderen, grote verwondering in die slaapoogjes wanneer ze zien wat de Sint allemaal voor hen gebracht heeft, een overdaad aan chocolade en speculaas waar we waarschijnlijk nog tot Pasen van zullen eten.


Elise en Jack hebben ook al enthousiast geknipt en geplakt en hun brief ligt klaar om in de schoen te steken. Als ze heel de week flink slapen, mogen ze vrijdag hun schoen zetten om hun brief aan de Sint te bezorgen (zei er hier iemand iets over de Sint als chantagemiddel gebruiken?!). Laat ons duidelijk zijn, niet alles wat ze knippen en plakken wordt door de Sint gebracht, dan blijft er niets meer over voor de andere kinderen. Dat maken we hen ook meteen duidelijk om teleurstelling te voorkomen op 6 december. Maar wat brengt de Sint dan wel?


BABY born magisch hemelbed

Elise is een echt poppenmoedertje en ook Jack neemt zijn vaderrol heel serieus. Als we ze laten doen, worden er hier dus bij elke gelegenheid nieuwe poppen gevraagd. De Sint heeft beslist dat ze momenteel voldoende poppen hebben en heeft gekozen voor dit leuke bed van BABY born. Als je haar in bed legt, begint ze te huilen, maar wanneer je knuffeltje Bruno naast haar legt, kalmeert ze al snel en valt ze als bij toverslag in slaap. Kan ik Bruno dan ook gebruiken voor mijn kinderen lieve Sinterklaas?Lego Duplo politiebureau

Sinds kort is ook Duplo een grote hit hier in huis. Elise bouwt volledige kastelen voor de mannetjes en heeft altijd een paar boeven die roet in het eten komen gooien. En gezien Jack niet in de auto kan zitten zonder voortdurend te roepen 'O mama kijk auto, o brandweer, o politie, o ...' ben ik ervan overtuigd dat dit Duplo politiebureau in de smaak zal vallen.Smartgames Roodkapje Deluxe

Op zondag worden er hier regelmatig gezelschapsspelletjes gespeeld. Ik ben dan ook een grote fan van Smartgames. Je kan ze gezellig samen spelen of de kinderen kunnen er alleen mee aan de slag. Sinterklaas koos voor deze keer Roodkapje Deluxe, een denkspel waarbij ze aan de hand van opdrachtenkaarten de weg van Roodkapje naar grootmoeders huisje moeten puzzelen, maar opgepast voor de boze wolf! Ook bevat het spel een leuk verhalenboek met het originele sprookje in een eigentijds jasje.SmartMax Dinosaurs


De Sint koos ook nog voor de SmartMax Dinosaurs.

Op een speelse manier leren ze de werking van magneten kennen en kunnen er de leukste dinosaurussen gevormd worden.


Playgro speelset

Noah kan natuurlijk nog niet zelf een lijstje maken, maar ook hij wordt niet vergeten door Sinterklaas. Voor hem kozen we een leuke speelset van Playgro met een rammelaartje, knisperdoekje en nog wat leuks.


Playmobil SinterklaasIk kwam dit leuke setje van Playmobil een tijdje geleden tegen bij Kruidvat en kon dit gewoon niet laten liggen. Dit wordt het schoencadeautje voor wanneer ze vrijdag hun schoen mogen zetten samen met hun brief (als ze flink slapen, remember).

Kan de Sint dit allemaal wel betalen?


Speelgoed is duur, laten we daar duidelijk over zijn. En gezien we hier graag meer dan één cadeautje geven, loopt dit al snel op. Wel heeft Sinterklaas hier geen vast bedrag per kind, het ene jaar zal het ene kind wat meer krijgen, het jaar erop misschien het andere. Ook verzamelt Sinterklaas heel het jaar door cadeaus waardoor hij wel wat promoties kan meepikken en zoekt hij ook regelmatig naar wat leuks op tweedehands.

Al bij al valt het dus nog wel mee. Hoe zit dat bij jullie?


#sinterklaas #kleuter #peuter #speelgoed #watkopen #budget #inspiratie

193 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven