Zoeken
  • mamasanne

Op stap met de kinderen - Buggenhoutbos

Dat onze kinderen echte buitenkinderen zijn, weten we al langer dan vandaag. Maar sinds de eerste lockdown in maart hebben ook Stijn en ik steeds meer nood aan buitenlucht. Omdat we het blokske rond het huis zo ondertussen wel gezien hebben, trekken we er steeds vaker echt op uit. Gepakt en gezakt de natuur in.


Buggenhoutbos


Buggenhout is een oude bekende van ons. Wij kochten er ons eerste huis en stichtten er ons gezinnetje. Ondanks dat we niet zo veel verder zijn gaan wonen, leken we wat vergeten te zijn wat voor een prachtig bos Buggenhout heeft.

Tot nu dus. In onze zoektocht naar leuke wandelingen met de kinderen die niet te ver rijden zijn (echt geen autoliefhebbers hier) kwamen we terug uit bij Buggenhoutbos. We trokken de laarzen aan, pakten wat bokes, fruit en koekjes in, klaar voor een heerlijke wandeling.


Buggenhoutbos is een groot bos dat gescheiden wordt door de kasteelstraat. Je vindt er uitgestippelde routes van 3 km tot bijna 10 km, maar je bent zeker niet verplicht een route te volgen. Er zijn wandelpaden genoeg. Wij kozen voor de roze route. Een wandeling van 3,6 km die langs de Konijnenberg komt. De Konijnenberg is een speelzone van 10ha groot waar je de wandelpaden mag verlaten en waar de kinderen kunnen klimmen en klauteren op de neerliggende boomstammen. Dit is ook wel het drukste gedeelte van het bos. Je komt hier heel wat gezinnen tegen die hun kroost even willen uitlaten.


De rest van de roze route wandelden we zo goed als volledig alleen. Heel af en toe kwamen we eens een tegenligger tegen, maar het merendeel van de wandeling hadden we het gevoel dat we het bos voor onszelf hadden. Onze kinderen zijn niet de grootste wandelaars en worden nogal graag gedragen. Maar doordat we telkens weer bruggetjes, boomstammen en andere dingen tegenkwamen waarover ze konden lopen, bleven ze getriggerd om toch zelf te wandelen. Heb je zelf ook niet echt wandelhelden in huis? De wandelpaden zijn heel goed toegankelijk met de buggy. Wij gaan zeker nog terug om de andere routes uit te proberen.


Leuke extra: Op dagen dat het zonnetje schijnt, staat er meestal een crèmekar op de parking en dus konden wij onszelf na de wandeling belonen met een lekker ijsje.


Tip: Wij zijn gaan wandelen op de middag en op dat moment was het lekker rustig in het bos. Toen wij terug uit het bos kwamen was er een file van auto's om de parking op te rijden en werd het dus heel wat drukker. Wat heel begrijpelijk is, want het was een prachtige dag en wat moet je in deze tijden anders doen. Maar als ik je een tip mag geven, ga lekker op de middag en neem een lunchpakket mee. Het is zoveel leuker als je over de boomstammen kan lopen, met bladeren in de lucht kan gooien en luidkeels kan roepen alsof het hele bos van jouw alleen is.70 keer bekeken0 reacties