Zoeken
  • mamasanne

Brief aan mijn man

Bijgewerkt: 27 sep 2019

Mijn man, de papa van onze twee kinderen, mijn steun en toeverlaat, mijn alles.

De laatste tijd lees je wel vaker opmerkingen van vrouwen die alleen maar kunnen klagen over hun man, en ja, ook ik kan me soms vreselijk ergeren aan die zwarte kousen die ik overal, op de meest onmogelijke plaatsen, lijk tegen te komen, of in die kleren die overal lijken te liggen behalve op hun plaats. Maar o wat krijg ik veel in de plaats én wat zou ik die kousen missen moest hij er niet zijn. Ik schreef mijn man een brief, om hem te zeggen wat ik veel te weinig zeg, om hem te bedanken voor wie hij is.


Lieve schat,


Wat is er de afgelopen 13 jaren veel gebeurd. We trouwden, kochten een huis, kregen een kind, ik begon terug te studeren, we ruilden ons huis in voor een groter huis en kregen een tweede kind. Ons leven is heel wat drukker en vermoeiender geworden de laatste jaren en af en toe lijkt het wel of de tijd aan ons voorbij gaat, maar dan weet je me er steeds weer attent op te maken dat wij er ook nog zijn, wij met ons twee, en dat we dat zeker niet mogen vergeten.


Na al die jaren dat we samen zijn, ken je me als geen ander en samen kunnen wij alles aan. Het was niet altijd even makkelijk maar op de één of andere manier komen wij er steeds weer sterker uit, maken we samen ontzettend veel plezier en kunnen we gewoon onnozel doen, alsof er op de hele wereld niemand anders is dan wij tweetjes.


Bedankt om zo een geweldige man te zijn.


Wanneer ik te moe ben, of het te druk heb met studeren, neem jij het volledige huishouden in handen. Kinderen wassen, boodschappen doen, poetsen en strijken, … Je doet het allemaal en zonder klagen. Je weet dat ik me hier wel eens schuldig over voel, maar je drukt me elke keer weer op het hart dat het voor de goede zaak is, dat ik voor mijn droom moet gaan en dat jij er voor ons bent.


Je kent me als geen ander, je voelt het aan wanneer ik met iets zit en laat me op alle mogelijke manieren voelen dat je me graag ziet. Je slaagt er keer op keer weer in om mij te doen lachen en mij te tonen dat ik de vrouw ben, jouw vrouw. Wanneer ik me niet zo goed in mijn vel voel, weet jij me steeds weer op te beuren. Je ziet mij graag, en laat me voelen dat ik er nog steeds mag zijn. Net als ik hecht je veel belang aan onze liefdesdag, de 23ste van elke maand, onze dag. Je weet me op de meest onmogelijke manieren en momenten te verrassen. Je bent de liefste, echt, de allerliefste!


Bedankt om zo een fantastische papa te zijn voor Elise en Jack.


Dat je een goede papa ging zijn, was voor mij al langer duidelijk. Jou speelse, liefhebbende, drukke persoonlijkheid die naar boven komt wanneer er kinderen in de buurt zijn is gewoon geweldig. Of het nu neefjes en nichtjes zijn, of kinderen van vreemden, het kost jou geen enkele moeite en in een mum van tijd verander je in een topentertainer. Bij onze kinderen is dat net zo, meer nog. Je voedt Elise en Jack op met zoveel liefde en nooit is jou iets te veel gevraagd. Misschien geef ik jou met mijn opmerkingen wel eens het gevoel dat je het niet altijd goed doet, maar weet dat dat zeker niet waar is, je doet het fantastisch en ik besef heel erg goed hoeveel geluk ik met je heb. Ik krijg vaak te horen wat voor een goede papa jij wel niet bent, en ik kan dat alleen maar bevestigen. Er is niets mooier voor mij om te zien hoe jij met onze kinderen omgaat. Jij bent onze held.


We doen ons best om onze kinderen goed op te voeden zodat ze mooie mensen worden. We vragen ons regelmatig af of we het wel goed doen en weten niet altijd waar we mee bezig zijn, maar we houden onvoorwaardelijk veel van ze. Jij doet zo hard je best en ik ben ontzettend trots op jou. Ik kan me geen betere papa voor onze kinderen wensen en ik weet dat zij daar ook zo over denken.


Wat de toekomst nog gaat brengen, dat weet ik niet. Maar ik weet wel dat ik er met jou wil zijn. Ik kijk uit naar de rest van ons leven, een leven samen met jou. Je bent het beste wat mij ooit is overkomen.


Ik hou van jou.


Forever and always.


Uw vrouwtje.#truelove #briefaanmijnman #familylife

318 keer bekeken

CONTACT

© Gewoon wat een mama doet

@sannejcbs