Zoeken
  • mamasanne

10 geweldige hacks met babydoekjes

Bijgewerkt op: 13 nov 2020

Zodra je mama bent geworden, merkt je al snel dat je niet meer zonder babydoekjes kan. Maar als je deze doekjes enkel gebruikt om de babybilletjes schoon te vegen, dan moet je zeker verder lezen.

Welke babydoekjes je ook gebruikt, een grote voorraad is een must have voor alle ouders. Zeg nu eerlijk, je kan er toch nooit genoeg in huis hebben. Naast het verschonen van honderden pampers per maand, grijpen we maar al te graag naar de babydoekjes om plakkende handjes en vuile mondjes af te vegen. Maar er is nog veel meer. Ontdek hieronder 10 geweldige hacks waarvoor ik mijn babydoekjes nog gebruik.


#1 Make-up verwijderen


Niet alleen kan je de babydoekjes perfect gebruiken om je te ontschminken, ze zijn ook ideaal om je make-up penselen te reinigen. Wrijf grondig met een babydoekje over de haren van je penselen om alle make-up te verwijderen. Laat ze drogen of ga er even over met de haardroger, en je penselen zijn weer zo goed als nieuw.


#2 Enveloppen likken


Ik weet niet hoe dat zit bij jou, maar ik vind het likken van enveloppen een vreselijke opdracht. De smaak is gewoon heel erg vies. Voor enkele enveloppen lukt dat nog wel, maar als je tientallen kaartjes te versturen hebt, krijg je al snel een vieze, plakkerige mond. En dan heb ik het nog niet over het risico dat je loopt om je tong te snijden wanneer je te snel likt (we've all been there). Met een babydoekje heb je dat probleem helemaal niet meer. Wrijf zachtjes met een babydoekje over de kleefstrook en plakken maar.


#3 Tijdelijke tattoos aanbrengen


Welk kind vindt het nu niet geweldig om een tattoo, of zoals Elise het zegt 'een toetoewage', te hebben. Gelukkig kost het ook niet veel moeite om deze aan te brengen. Een beetje water erop, enkele seconden wachten en klaar. Wil je vermijden dat je de volledige vloer nat druppelt met een te nat washandje, neem dan gewoon een babydoekje. Dat werkt perfect. Mits het nodige schuurwerk kan je de babydoekjes trouwens ook gebruiken om de tattoo terug te verwijderen.


#4 Haren temmen


Wanneer het buiten wat kouder wordt sta ik meteen onder de statische elektriciteit en daarbij dus ook mijn haren. Die staan gewoon recht omhoog. Door er zachtjes met een babydoekje over te wrijven, vallen ze terug netjes in de plooi. Ook Noah zijn haar kan ik er wat mee onder controle houden. Die babyhaartjes zijn zo pluizig dat ze alle kanten op steken.

#5 Muren proper houden


Wie kinderen in huis heeft rondlopen, weet dat het hebben van propere witte muren een utopie is. Naast de occasionele potloodstrepen hier en daar, staan onze muren ook gewoon vol met vuile handjes. Gelukkig krijgen we het meeste weg door er met een babydoekje over te wrijven en kunnen we dus vermijden dat we iedere maand onze volledige living moeten herschilderen.


#6 Jezelf opfrissen


Zodra je mama wordt, is het hebben van een lang, ongestoord badkamerbezoek eerder uitzondering dan regelmaat. Ik heb dan ook niet altijd de tijd om een douche te nemen voordat ik de deur uit ga. Gelukkig zijn babydoekjes ideaal om je snel even op te frissen. Bewaar een pakje in de koelkast voor een extra fris gevoel.


#7 Glitter opkuisen


Elk kind houdt van glitters en vindt het nog leuker om er mee te knutselen. Maar zoals je wel weet, glitter kruipt en vliegt overal. Een uurtje knutselen zorgt voor een huis vol glitter. Houd tijdens het knutselen een pakje babydoekjes bij de hand zodat je meteen alles kan opvegen en niet nog weken later sporen terug vindt van de knutselactiviteit.


#8 Krijtbord schoonvegen


Met een bordenwisser krijg je een krijtbord, of whitebord, nooit helemaal proper. Door er met een babydoekje over te vegen is je bord terug klaar om vol getekend te worden. Lekker gemakkelijk, de kinderen kunnen dit perfect zelf!


#9 Alles in de auto


In mijn auto kan je altijd een pakje babydoekjes vinden. Ik weet niet of het je al opgevallen is, maar een auto trekt ontzettend veel stof aan. Voordat je vertrekt of wanneer je weer eens in de file staat, even met een babydoekje over je dashboard gaan en je auto ziet er weer proper uit. Ook je leren zetels kan je hier perfect mee afkuisen. Moddervoeten, etensresten, braakaccidentjes, ... ook hier zijn de babydoekjes onmisbaar.


Heb je een keer een pakje babydoekjes te lang laten open liggen en zijn je doekjes uitgedroogd, gooi ze dan niet meteen weg. Deze opgedroogde doekjes zijn ideaal om in de auto te bewaren. Wanneer er drinken gemorst wordt in de auto kan je deze perfect gebruiken om het vocht te absorberen.


#10 Deodorant vlekken verwijderen


Je hebt het vast wel al een keer meegemaakt. Je draagt een zwart t-shirt of kleedje en besluit nog snel wat deodorant te spuiten. Een grote witte vlek verpest meteen je look. Gelukkig is het niet nodig om van outfit te veranderen. Met een babydoekje krijg je deze vlek gemakkelijk verwijderd.


Dus of je nu kleine pamperkontjes in huis hebt of niet, een voorraadje babydoekjes komt altijd van pas. En om heel eerlijk te zijn, ik durf soms zelfs mijn heel huis te poetsen met babydoekjes. Van stof afnemen tot het kuisen van de badkamerspiegels. It works like a charm.


Waarvoor gebruik jij de babydoekjes zoal?


#babydoekjes #momhack #momlife #mamazijn #lifewithkids #waterwipes

86 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven